Pregled zgodovine z več plastmi

plastiPregled zgodovine z več plastmi nam omogoča, da na eni karti pregledamo zgodovino za več različnih naprav in dni. Tako lahko na preprost način primerjamo premike (različnih) naprav ob različnih datumih.

Funkcijo več plasti vklopimo tako, da obkljukamo možnost več plasti (1). Tako je funkcija aktivirana, mi pa na karto dodajamo poti tako, da izberemo napravo in datum ter potrdimo z gumbom prikaži (2), ali se neposredno premikamo po dnevih z gumboma + in - (enako, kot bi navadno brskali po zgodovini naprav).

Za vsako izbrano napravo in dan se doda plast na zemljevid. Plasti so za lahek pregled različno obarvane. Vsaki posamezni plasti lahko tudi določimo prikaz podatkov, kot so postanki ali točke.

Posamezne plasti izbiramo tako, da kliknemo na gumb podrobnosti (3) poleg gumba prikaži. Odpre se novo okno, v katerem odpremo zavihek plasti. Odpre se nam seznam odprtih plasti (4), na katerem lahko izberemo posamezno plast. Plasti lahko tudi brišemo (posamezno ali vse naenkrat) (5).

Karto počistimo tako, da izbrišemo vse plasti. Bližnjica počisti karto se nahaja tudi v meniju poleg gumba podrobnosti (6).