GPS sledilna naprava FM1120 je klasična GPS sledilna naprava iz družine naprav FM11XX proizvajalca Teltonika, ki se namesti v notranjosti vozila s priklopom na stalno napajanje. Napravo je treba namestiti v vozilo, običajno se jo namesti v armaturo vozila (npr. pod predal pri sovozniku, napajanje se pridobi pri priklopu avto radia). To je najbolj pogosto uporabljena naprava za GPS sledenje, ki dolgoročno služi svojemu namenu.

FMA110

opis lastnostiFm1100FM1110FM1120
GPS,GPRS,SMSDADADA
GPS antenazunanjanotranjanotranja
GSM antenazunanjanotranjanotranja
backup baterijaNENEDA

Druge lastnosti naprav skupine FM11XX:

– digitalni vhod 1: nanj se veže praviloma kontakt ključa, na tej osnovi lahko naprava razlikuje med vožnjo in mirovanjem.
– digitalna vhoda: na voljo imamo 2 dodatna vhoda, tako lahko spremljamo stanje: vklopa/izklopa – npr. črpalka vklopljena/izklopljena, vrata zaprta/odprta, panik gumb vklopljen/izklopljen, privatna vožnja vklopljena/izklopljena.
– Analogni vhod: nanj lahko priklopimo napetost, ki se spreminja v rangu od 10 do 30 V.
– Digitalna izhoda: s pomočjo digitalnih izhodov lahko na daljavo vklopimo/izklopimo napravo, npr. vklop/izklop alarm, vklop blokade motorja – v ta namen uporabimo relay preklopnik.
– 1-Wire senzorji:  Naprava podpira 1-Wire temperaturni senzor, z vsako pozicijo lahko dobimo torej stanje temperatura kjer se nahaja naprava, za potrebe identifikacija voznika je podprt tudi IButton – obesek, ki ga ima voznik; ko vstopi v vozilo ga prisloni 1-wire bralniku, ki se lahko namesti v vozilo.
– senzor gibanja (G senzor): uporabi se lahko za detekcijo gibanja naprave, na tej osnovi lahko naprava sporoča podatke o načinu vožnje (pretirano zaviranje, pretirano pospeševanje, naglo zavijanje)
– priključna napetost: območje +10V do +30V.
– USB port za konfigurcijo preko računalnika.

Opcijsko se lahko napravo poveže z LVCAN200 vmesnikom, ki omogoča branje podatkov iz računalnika vozila (CAN). Na ta način lahko ON-LINE spremljamo podatke kot so trenutni obrati motorja, pozicija predala za plin, trenutna hitrost, stanje števca km, nivo goriva v rezervoarju, poraba goriva.

Naprava podpira različne variante upravljanje porabe. Pomembno je, da ko vozilo miruje, da takrat nima aktivnega GPS sprejemnika, ki je precejšen porabnik energije. Tako se baterija vozila ne prazni, kadar ni potrebno.

 

 

sledilna naprava GPS FM1120