Poraba goriva Petrol

Poraba goriva, Petrol uvoz podatkov

V sklopu naprednih poročil je dodano novo poročilo - gorivo Petrol, ki omogoča uvoz podatkov od Petrola. Podatke o Petrolu lahko pregledujemo/izpisujemo in hkrati povežemo s podatki iz GPS sledenja. GPS sledenje računa prevožene kilometre tako lahko sistem izračuna tudi povprečno porabo tako skupno kot tudi po vozilih.

Podatke je treba prvo prenesti v sistem Track.si

Od Petrola lahko pridobite izvozno datoteko tipa ime.prn v kateri so zapisane vse transakcije, ki so bile opravljene z vašimi karticami. Datoteko .prn si shranite na računalnik.

V aplikaciji Track.si nato kliknete na gumb menu, nato izberite “Uvozi podatke Petrol”

prikazalo, se bo uvozno okno z gumbom “prebrskaj”, ko kliknete nanj boste lahko izbrali Petrolovo datoteko .prn s podatki, iz lokacije kjer ste jo predhodno shranili. Izbor potrdite nato z gumbom “upload”. Sistem bo obdelal podatke in jih uvozil v sistem Track.si.

Po uvozu bo rezultat podoben spodnjemu:

vsa polnjenja so vidna v pregledu, hkrati vidimo skupne podatke o litrih in znesku za plačilo.

Sistem je tudi že izračunal povprečno porabo, sicer za vsa vozila. V tem primeru je iz podatkov sledenja pridobil podatke da so vsa vozila v obdobju 3/2018 prevozila 12.166 km, glede na to da je bilo skupaj porabljenega 856 L goriva, imamo povprečno porabo 7,04 L/100km.

Sistem omogoča izpis dveh poročil (PDF povezavi). Prvi je detajlni izpis z vsemi transakcijami združeno po vozilih. Drugi pa samo skupni podatki po vozilih:

 

Ugotavljanje porabe po vozilih

Da bi lahko ugotavljali porabo po vozilih je potrebno povezati podatke Petrola s sledilnimi napravami. Ključ povezave je registrska številka. Iz menija izberemo funkcijo “Poveži s sledilno enoto”, prikazal se bo naslednji vmesnik:

V izbornem  oknu izberemo pripadajočo napravo , in kliknemo “Poveži napravo z registrsko”. Gumb potrdi bo priredil izbrano napravo podatkom iz Petrola. Sistem bo pri uvozu podatkov za naslednje obdobje poskušal najti predhodno povezavo registrskih na sledilne naprave.

 

Ko priredimo vse naprave izvedemo izračun, pri tem moramo definirati ali je bila polnjenje goriva na začetku delovnega dne ali na koncu delovnega dne. Če je bilo na začetku delovnega dne potem sistem prišteje prevoženo pot za ta dan, sicer pa od naslednjega dne dalje.

V izpisu se pojavi dodatni podatki, kjer se vidi prevožena pot v obdobju in povprečna poraba v litrih na 100 km.