Primerjava različnih vrst GPS sledilnih naprav. Cenik paketov track.si najdete tukaj.

opis lastnostiklasične sledilne napraveOBD sledilne napraveročni GPS sledilniki na baterijo
Skupina naprav

Klasična sledilna naprava za v vozilo
Klasična sledilna naprava za v vozilo

Podrobno o napravah


OBD sledilna naprava za v vozilo
OBD sledilna naprava za v vozilo

Podrobno o napravah


Ročna sledilna naprava na baterijo
Ročna sledilna naprava na baterijo

Podrobno o napravah


Podobne napraveFMB110, FMB120, FMB90, FMB920, FMB204, FMT100FMB010, FMB001, FM1010M, XL
Način montažePriklopimo jo na stalno napajanje 12 ali 24 V. Poleg stalnega + in - se običajno veže tudi kontakt ključa. Napravo se zgolj vstavi na diagnostični vmesnik OBD v vozilu.Naprava je prenosna, ima napajanje iz lastne baterije. Montaže ni. Damo jo lahko v katerokoli objekt, ki mu želimo slediti.
Lahko vgradim napravo samČe imate osnovna znanja iz elektrike - lahko. Priložena so navodila.DADA
Kje je mogoče uporabljati napraveV večini vozil: tovornjaki, osebna vozila, delovni stroj, čolni.V vozilih, ki imajo diagnostični OBD vmesnik. Praviloma so to vsa osebna vozila, ki niso starejša od 15 letZa sledenje oseb ali vozil
Lokacija namestitveSkrito, pod armaturo. Zunaj območja kovin.Na diagnostični vmesnik. Lahko uporabimo podaljšek za OBD.Poljubno. Zunaj območja kovinskih preprek.
Ključna značilnostTrajna rešitev za varovanje in nadzor vozila.Enostavnost montaže.Fleksibilnost. Uporabljamo jo lahko po želji.
Okvirna cena naprave75 eur80 eur110 eur
Avtonomija delovanjaNi omejitve, napajanje iz akumulatorja vozila.Ni omejitve, napajanje iz akumulatorja vozila.Naprava koristi največ energije kadar je v gibanju. Ocena: 2 uri gibanja/vožnje na dan eno polnjenje baterije zadošča za 4 do 5 dni
Način komunikacijeV napravo se vstavi SIM kartico, ki koristi GPRS omrežje.V napravo se vstavi SIM kartico, ki koristi GPRS omrežje.V napravo se vstavi SIM kartico, ki koristi GPRS omrežje.
Ali jo lahko koristim zgolj preko SMSDA. SMS vrne trenutne GPS koordniate naprave.DA. SMS vrne trenutne GPS koordniate naprave.DA. SMS vrne trenutne GPS koordniate naprave.
garancija, servisgarancija 1 leto. Servis in podpora DA.garancija 1 leto. Servis in podpora DA.garancija 1 leto. servis in podpora DA.
Običajni način uporabe sledilne napravV paketu TRACK.SIV paketu TRACK.SIV paketu TRACK.SI

Še nekaj pojasnil:

Razlika med navigacijo in sledenjem: Navigacijske naprave (IGO, Garmin, ...) nas usmerjajo med vožnjo, prikazujejo trenutno pozicijo in smer vožnje ter cilj kamor želimo pripotovati. GPS sledenje pa koristimo praviloma zunaj vozila (v pisarni, doma, drugem vozilu ...) in spremljamo druga vozila kje se nahajajo, pregledujemo kje so bila. V vozilih, ki jih želimo spremljati morajo biti nameščene sledilne naprave, ki to omogočajo. Pri sledenju gre za oddaljeno zbiranje podatkov kar omogočajo sledilne naprave (enote, moduli) zato jih včasih imenujemo tudi telemetrične naprave. test