Opis delovanja sistema

Kaj potrebujete za GPS sledenje vozil

Verjetno imate občutek, da je vse vse skupaj precej zahtevno. Vendar brez skrbi, za vas kot uporabnika je enostavno:

Prvo izberete paket TRACK.SI  glede na vaše potrebe
V vozila, ki jih želite slediti se namesti GPS sledilna naprava. Za to lahko poskrbite sami, vaš avtoelektričar ali naš pooblaščeni avto serviser.
Ko je naprava nameščena, s prejetim uporabniškim imenom in geslom vstopite v aplikacijo, kjer boste videli lokacije vaših vozil in pregledovili zgodovino voženj, poročila, itd.

track_easy2

 

Podrobnejši opis delovanja

V objekte (tovornjaki, osebna vozila, motorji, delovni stroji, plovila), ki jih želimo slediti se vgradi GPS sledilna naprava, ki deluje kot komunikacijska naprava, v vsaki napravi se nahaja SIM kartica, ki omogoča povezavo na GPRS omrežje.

shema

GPS sledilna naprava pridobiva iz satelitov podatke o trenutni geo lokaciji (geo pozicija v WGS84 koordinatnem sistemu) in jih pošilja preko GPRS omrežja na strežnik TRACK.SI. V primeru da ni dosegljivo GSM omrežje se podatki o lokaciji shranijo v pomnilnik naprave. Enako se zgodi tudi v primeru motenj v omrežju Internet. Podatki se odpošljejo iz pomnilnika komunikacijske naprave takoj ko se ponovno vzpostavi GPRS povezava. Prva naloga GPRS strežnika TRACK.SI je sprejem, obdelava in shranjevanje podatkov iz sledilnih naprav v podatkovno bazo. Druga naloga strežnika TRACK.SI je zagotavljanje delovanja uporabniških aplikacij.

Tako lahko trenutno lokacijo vozil enostavno preverite na TRACK.SI programski opremi (uporabniških aplikacijah). Potrebujete le uporabniško ime geslo  (dodeli vam ga administracija TRACK.SI) in dostop do interneta. Do vašega voznega parka dostopate preko računalnika, če ste zunaj pisarne, doma ali v tujini pa lahko dostopate do vaših vozil preko mobilne naprave (telefoni, tablice).

 

Koristi sistema

ONLINE sledenje vozil v realnem času

Preko sistema TRACK.SI lahko iz svojega računalnika ali mobilnika neposredno sledite vašim vozilom. Tako lahko kadarkoli ugotovite lokacijo vašega vozila. Lokacija je opredeljena z najbližjim naslovom (geo pozicijo) in zadnjim veljavnim časom iz GPS sprejemnika sledilne naprave. Lokacije vozil lahko pregledujemo tabelarično in na kartah/zemljevidih, ki se samodejno posodablja z aktivnostjo vozila.

Dostopnost voznega parka preko uporabniških aplikacij

Stanje vozil lahko enostavno preverite v TRACK.SI programski opremi. V ta namen so razvite štiri uporabniške aplikacije: WEB portal, program NetClt za Windows, LIGHT portal za pametne mobilne telefone in MOBILE portal za enostavne telefone. Potrebujete le uporabniško ime geslo in dostop do interneta, in že lahko iz pisarne ali od doma ali celo na vožnji preverite lokacijo vozil.

Optimizacija voznega parka

V sklopu poročil lahko za izbrano vozilo in obdobje pripravite izpis postankov/vožnje iz katerega natančno razberete, koliko časa se je vozilo gibalo in koliko časa in na kateri lokaciji je mirovalo. Poleg postankov sistem izračuna dejansko prevoženo število kilometrov. Poročilo lahko smiselno uporabite kot prilogo potnemu nalogu.

Zagotavljanje varnosti vozil

Vedno imate na voljo podatek o aktualni lokaciji vozila – naslov, prikaz na karti. Varnost si zagotovite tudi s pomočjo alarmov (prvi premik, vstop/izstop iz območja, premik izven časovne tabele) preko SMS ali e-maila. Z uporabo SMS lahko naročite GPS napravi, da vas takoj obvesti o premiku vozila: ta funkcija je izredno uporabna, ko se ne nahajate v bližini računalnika, obvestilo tako dobite neposredno na vaš mobilni telefon.

Prednosti sistema

Sistem razvit v Sloveniji

Sistem sledenja vozil TRACK.SI je v celoti razvit v Sloveniji v našem podjetju. Na ta način vam omogočamo neposredno sodelovanje pri širitvi zanimivih funkcionalnosti sistema. Vsi strežniki za delovanje sistema se nahajajo v Sloveniji, kar omogoča visoko odzivnost aplikacij (delovanje sistema ni odvisno od mednarodnih povezav).

Preizkušene GPS sledilne naprave

Uporabljamo kvalitetne, zmogljive in preizkušene GPS sledilne naprave vodilnih proizvajalcev (Teltonika, QueckLink, StarLink, Geneko). Sistem TRACK.SI je tako neodvisen od proizvajalcev sledilnih naprav. Neprestano spremljamo novosti in v sitemu podpremo vse kar obogati rešitev TRACK.SI

Dostopnost z aplikacijami TRACK.SI kadarkoli in kjerkoli

Dostop do sistema TRACK.SI  je na voljo kjerkoli in kadarkoli. Razvili smo štiri različne aplikacije. Podprte so različne naprave in operacijski sistemi. Najbolj pogosto naše stranke koristijo WEB aplikacijo tako na klasičnem računalniku (Windows, Linux) preko brskljalnikov (Mozilla, Chrome, IE) kot tudi na tablicah in pametnih telefonih. LIGHT portal je namenjen za hiter vpogled v stanje vozil preko pametnega mobilnega telefona. NetCLT aplikacija je namizna Windows aplikacija. Za starejše telefone pa imamo na voljo posebno izvedbo aplikacije. Več o uporabniških aplikacijah najdete tukaj

Testiranje sistema TRACK.SI pred nakupom

Sistem TRACK.SI lahko brezplačno testirate pred nakupom oziroma sklenitvijo pogodbe. Delovanje aplikacije track.si lahko preverite v živo s pomočjo demo prijave. Tudi napravo lahko namestite v vaše vozilo in en mesec brezplačno testirate celovito izkušnjo.

specializirano podjetje za GPS sledenje

Imamo bogate izkušnje, na področju GPS sledenja vozil kjer delujemo že 10 let. Sistem na podlagi izkušenj in predlogov uporabnikov sproti dopolnjujemo in izpopolnjujemo. Dnevno zabeležimo v sistem track.si več kot 500 prijav/dan, na sistemu track.si deluje cca 2.000 vozil in plovil. Track.si se trži pod drugimi blagovnimi znamkami tako doma kot v tujini.

integracija v vaš informacijski sistem

Nudimo vam fleksibilnost, zavedamo se namreč, da gre za občutljive podatke, tako lahko celoten sistem neposredno postavimo v sklopu vašega informacijskega sistema (podatkovna baza, track.si strežnik). Na ta način so vsi podatki varno shranjeni v vašem sistemu prav tako lahko enostavno dostopate do podatkov iz drugih sistemov (MS SQL baza). Ob eventualni uporabi vam nudimo strokovno podporo.  

Nudimo vam odkup opreme in SW s čimer se dolgoročno bistveno zmanjšajo stroški uporabe storitev sledenja – odpadejo stroški gostovanj in najemnin.