Kakšen je postopek da pridem do GPS sledenja mojega vozila?

Kliknite na trgovino, izberite paket in oddajte naročilo. Na email vam pošljemo predračun. Vi plačate predračun, mi pripravimo vse potrebno. Paket vam pošljemo po pošti, lahko ga tudi prevzamete osebno. Prijavne podatke v sistem Track.si dobite po mailu. Sledilno napravo v paketu namestite v vozilo.

Kdaj mi bo deloval sistem?

Teoretično lahko v istem dnevu. Plačate predračun, mi pripravimo vse potrebno, sledilno napravo vam namestijo v Avtocentru Avtostop, ki se nahaja poleg nas (Devova ulica 18, Ljubljana).

Katero vrsto naprave naj izberem v paketu Track.si?

Odvisno od vaših potreb; izbirate lahko med klasičnimi, OBD in sledilniki – trackerji na baterijo. Tukaj  je še primerjava sledilnikov in so  pojasnjene razlike.

Kdo mi vgradi sledilno napravo?

 • Montaža lahko opravite tudi na naši partnerskih servisih (http://track.si/montaza-sledilnih-naprav/): Cena montaže je že od 25 eur/vozilo+DDV.
 • Lahko jo izvedete v lastni režiji; Ročne napravo le aktivirate in jo namestite v /na vozilo, ki ga želite slediti. Pri OBD varianti se vstavi v vmesnik (če je lokacija primerna). Pri klasični je potrebno povezati priključni konektor sledilnika na stalni plus in stalni minus, ki ga moramo poiskati na vozilu – priložena so navodila za montaža
 • Lahko se dogovorite tudi za montažo na vaši lokaciji, v skladu z dogovorom.

Ali potrebujem SIM kartico, pošiljati SMS da vidim lokacijo?

V paketih Track.si ne potrebujete ničesar od tega. SIM kartica je že v napravi in kriti so vsi stroški za prvo leto. Nobenih SMS ne rabite pošiljat. S prijavo v Track.si lahko kadarkoli preverite lokacijo vašega vozila s telefonom ali računalnikom, ki ima dostop do interneta.

Ali lahko vidim zgodovino voženj, postanke, prevožene pot?

Da, v vseh paketih Track.si so na voljo osnovne funkcionalnosti GPS sledenja: on line vpogled v stanje vozil, pregled zgodovine in poročil za 2 leti. V poročilih lahko za poljuben datum vidite start, vse relacije, postanke, vožnje, prevoženo pot (km), max hitrosti. Tukaj si lahko ogledate video s prikazom osnovnih funkcionalnosti Track.si

Ali lahko dobim obvestilo kadar se mi vozilo premakne?

Da. Na aplikaciji Track.si si lahko brezplačno nastavite obveščanje na SMS in/ali email na GSM številko, email na katerega želite dobiti obvestilo ob vsakem premiku vozila. Za naslednji premik se šteje, da je bil predhodno vsaj 5 minutni postanek.

Ali lahko dobim obvestilo ko vozilo prekorači 150 km/h?

Da. V paketu track.si lahko nastavite obvestilo na SMS ali email in mejno hitrost ko prejmete obvestilo.

Ali naj izberem Track KLASIK in Track KLASIK najem?

V kolikor boste imeli GPS sledenje v vozilu več kot 2 leti je ugodnejša prva opcija z odkupom naprave. V primeru najema pa jo je potrebno po izteku najemnega obdobja vrniti.

Koliko je minimalni čas najema?

Najem traja minimalno 3 mesece. Na pričetku se sicer plača najemnina za 12 mesecev, po vrnitvi naprave pa vam razliko vrnemo.

Kakšno garancijo, podporo dobim pri vas?

Garancijo na sledilne naprave 2 leti, baterije 6 mesecev. Naša naloga je da zagotovimo delovanje storitve Track.si. Na voljo imate tehnično podporo: telefonsko v delovnem času, zunaj delovnega časa pa preko SMS ali emaila.

Zakaj kupiti paket Track.si in ne zgolj GPS sledilnka?

V paketih Track.si je vse kar potrebujete: sledilna naprava (sledilnik), ki je že v celoti nastavljena, SIM kartica s kritimi stroški, storitev Track.si preko katere lahko spremljate vaše vozilo 24 ur dnevno.  Velja načelo “priklopi in uporabljaj”. V primeru nakupa zgolj GPS sledilnika potrebujete lastno SIM kartico, sledilnik potrebujete ustrezno tehnično nastaviti, praviloma ga lahko na SMS način (pošljete ukaz na GSM številko v trackerju, nazaj dobite Google povezavo do trenutne lokacije). Nakup naprave brez Track.si paketa je primer za tiste, ki želijo zgolj občasno preveriti lokacijo ali pa za informacijska podjetja, ki razvijajo lastne rešitve.

Zakaj kupiti od vas?

 • Zato ker smo na področju GPS sledenja aktivni več kot 10 let in je to naša osnovna dejavnost
 • ker imamo bogate izkušnje in vam lahko ponudimo pameten nasvet
 • ker dobite podporo in garancijo na sledilnike in storitev
 • ker je sistem Track.si naš produkt v celoti razvit v našem podjetju

Zakaj ne izbrati nas?

 • imate veliko časa in ste lovec na “ugodne ponudbe”
 • ste tehnični strokovnjak in želite postavljati lastne sisteme
 • vam je vseeno ali produkt/storitev funkcionira
 • garancija vam ni pomembna

Kupil sem ugoden sledilnik na Bolhi, Aliexpres, DealExtrema in mi ne deluje, kaj naj storim?

V primeru tujih ponudnikov pazite na opcijo da ne potrdite prejema izdelka in sprožite “spor”, v primeru lokalnih ponudnikov zahtevajte vračilo denarja.

Kupil sem sledilnik v tujini in mi ne deluje WEB portal za on-line sledenja ali lahko kako pomagate?

To je precej pogosto. Pomagamo vam lahko, če gre za proizvajalca Teltonika ali Queclink. Kitajski kloni na sistemu Track.si ne delujejo in vam žal ne moremo pomagati.

Kakšen je pravni vidik uporabe GPS sledenja?

Če ste fizična oseba in varujete vaše lastno vozilo lahko to storite brez pomisleka gre za varovanje vaše lastnine. V primeru podjetij in želite slediti vašim vozilom morate s tem seznaniti zaposlene/uporabnike vozil. Za potrebe varovanja osebnih podatkov je potrebno pripraviti zbirko podatkov in opredeliti namen uporabe GPS sledenja v vozilih pri tem bodite pozorni da ne bo pretiranega posega v zasebnost zaposlenih.

 

Pogosta vprašanja