Neverjetno veliko strank se obrača na nas zaradi nezadovoljstva s “sledilno” naprava GF-07. Na to temo smo pred leti že napisali en prispevek, vendar pišemo še enkrat, da komu prihranimo kak evro in kup slabe volje.

Na prvi pogled dobi kupec dober občutek, ko vidi, da dobi GPS sledilec za slabih 10 eur, medtem ko mi nudimo baterijski sledilec v paketih track.si za nekaj manj kot 200 eur 

Ko vidi potencialni kupec kako majhen je ta tracker in koliko časa zdrži eno polnjenje baterije je zadovoljstvo skoraj popolno. Žal pač ni vse zlato kar se sveti. V napravi sploh ni GPS modula, ki je potreben, da se določi lokacija naprave na solidno natančnost nekje do 10 m. Ker nima GPS modula je napravica GF-07 precej majhna. GPS modul je kar zahteven porabnik energije (to vidimo na telefonih pri uporabi navigacije), ker ga napravica GF07 nima, to pomeni, da lahko z majhno baterijo deluje dlje časa.

In kako sploh deluje: Napravica GF07 določa lokacijo na podlagi lokacij baznih postaj GSM operaterja kamor se naprava poveže preko SIM kartice, ki jo date v napravo. To  v praksi pomeni, da boste vedeli ali je naprava na področju Kranja ali Ljubljane. Če pa želite vedeti da je naprava na Devovi 5, Ljubljana pa potrebujete pravi tracker, ki ima GPS modul.

GF-07

Kitajski sledilec GF07