Za uvod je pomembno poudariti, da podjetje Track d.o.o. NE prodaja izdelkov, kot je GPS sledilnik GF-07, Seurico, Promax, EasyFind. Upamo le, da ta članek preberete pred nakupom in s tem preprečite slabo voljo. Track.si uporablja izključno preverjene in zanesljive naprave.

Veliko kupcev se obrne na nas zaradi težav z napravo GF-07, ki so jo nabavili od agresivnih tujih ponudnikov. To nas je motiviralo, da znova obravnavamo to temo. Že prej smo pisali o teh težavah, zdaj pa ponovno poudarjamo ključne točke, da bi pomagali kupcem prihraniti denar in preprečiti nejevoljo.

GF-07, ki stane okrog 10 eur, se na prvi pogled zdi ugoden nakup, medtem ko so  naši sledilci track.si, na voljo od 150 eur dalje. Napravica GF-07 pritegne s svojo majhnostjo in dolgoživostjo baterije, a žal ne ponuja GPS sledenja, kar bi kupec pričakoval. Glavna težava je, da GF-07 ne vsebuje GPS modula, ki je ključen za določitev lokacije naprave z natančnostjo do 10 metrov. Tako je “sledilec” lahko manjši in zaradi manjše porabe energije baterija dlje zdrži.

Delovanje GF-07 temelji na določanju lokacije z uporabo baznih postaj GSM operaterja, kar pomeni, da je natančnost lokacije omejena na območje mesta – bazne postaje GSM operaterja ne pa na specifičen naslov, če bo sreča boste zgolj to ali je naprava npr. v Ljubljani ali pa Kranju. Če potrebujete sledilnik, ki omogoča zelo natančno določitev lokacije, kot je na primer Devova 5, Ljubljana, je potrebno izbrati sledilnik z vgrajenim GPS modulom.

Nova potegavščina je izdelek “Seurico™ PROMAX EasyFind Mini Magnetic GPS Tracker” je v resnici le Bluetooth gumb, ki se povezuje z vašim telefonom, ne pa GPS sledilnik. Ta naprava deluje z omejenim dometom Bluetooth povezave in ne ponuja pravega GPS sledenja.

Pred nakupom je zato priporočljivo preveriti tehnične lastnosti in se prepričati, da izdelek ustreza vašim potrebam​. Torej potrebujete sledilno napravo, ki mora vsebovati GPS modul z anteno, GSM modul za SIM kartico ter strežnik, ki zbira podatke iz sledilne naprave. Kot uporabnik pa potrebujete aplikacijo, preko katere lahko spremljate trenutno lokacijo naprave in dostopate do zgodovinskih podatkov.

GF-07

slab nakup: sledilec GF07, Seurico Promax EasyFind