Nova mobilna aplikacija je združljiva z večino naprav Android, Windows, iOS in Linux ter deluje v brskalnikih kot so Chrome, Safari, Firefox, Brave in Edge. Primerna je za uporabo na telefonih, tablicah in računalnikih.

Namestitev aplikacije ni potrebna, dostopate lahko z uporabniškim imenom in geslom, poslanim na vašo elektronsko pošto. Za lažji dostop si lahko ustvarite bližnjico na osnovnem zaslonu ali namizju. Potrebna je le internetna povezava, priporočamo uporabo mobilnih podatkov na telefonih, saj je poraba podatkov majhna.

V aplikaciji se na osnovnem zaslonu prikažejo lokacije vozil na zemljevidu, ki se posodabljajo vsakih 10 sekund. Zelena barva označuje vozilo v gibanju, rdeča mirovanje, rumen krogec pa število vozil na isti lokaciji. Zemljevid lahko približate, spodaj pa so informacije o izbranem vozilu, vključno z zadnjo poslano pozicijo in najbližjim naslovom.

Spodaj imamo na voljo glavni meni. Zelena ikona nam pove na katerem modulu aplikacije se nahajamo. S pritiskom na ikone lahko enostavno preklapljamo:

  • zemljevid - prikazuje trenutne lokacije vozil
  • seznam - tukaj najdemo vozilo,  izberemo funkcijo ki nas zanima
  • več - dodatni meniji

Aplikacije podpira različne ponudnike kartografije, prikaz enostavno menjate v desnem kotu karte - slika prikazuje primer Google karte s prometnimi zastoji.

Seznam naprav ali vozil omogoča enostaven izbor in iskanje informacij o določenem vozilu. Če je vozil več, lahko za zožitev izbora vpišete nekaj črk imena vozila. Z izbiro vozila se odpre meni, kjer lahko izbirate med različnimi možnostmi: zgodovino, trenutno lokacijo, stanje naprave s statistiko, poročilo o postankih in vožnjah, dogodke ter urejanje naprav. Poleg opisa naprave je na voljo tudi informacija o aktualni poziciji izbranega vozila.

 

V zgodovini aplikacija prikazuje izbrani dan in vozilo. Karto lahko povečate ali pomanjšate. S klikom na zeleno puščico dobite dodatne informacije, kot so čas in hitrost vozila. Klik na rdeče kroge razkrije podatke o posameznih postankih tistega dne, vključno s časom prihoda in trajanjem postanka. Spodaj lahko izberete poljuben datum za analizo vožnje vozila. Gumba plus in minus omogočata ogled prejšnjega ali naslednjega dne. Možna je tudi izbira, ali želite prikazati postanke ali ne. Podatki na sistemu so shranjeni za obdobje zadnjih dveh let.

Modul "Poročila" omogoča pripravo PDF poročila o vožnji za izbrano vozilo in datum. Poročilo zajema začetek dneva z jutranjim startom, vsebuje informacije o vmesnih postankih in konča z zaključkom dneva. Na seznamu so prikazani podatki o postankih, čas prihoda in odhoda z lokacije postanka, opravljena pot, čas vožnje do postanka in čas trajanja postanka. V končni vrstici poročila so podani seštevki: skupni čas vožnje, čas postankov in skupno prevožena razdalja v kilometrih. Podobno kot pri zgodovini, je možno spreminjati izbrani datum ali izpisati podatke za vsa vozila na izbrani datum.

Modul "Stanje naprav" prikazuje podrobne informacije o napravi, vključno z vsemi detajli, ki jih sistem ponuja. Med drugim so poleg osnovnih podatkov na voljo tudi informacije o prevoženi dnevni poti, stanju števca kilometrov, številu dnevnih postankov, zadnjem premiku in zadnjem dogodku, kot tudi geo poziciji in podobno. Odvisno od modela naprave in modulov, lahko pridobite tudi dodatne informacije, na primer o stanju baterije pri sledilnikih/trackerjih na baterije, ali dodatne CAN podatke (nivo goriva v rezervoarju, poraba goriva, pozicija pedala za plin, obrati motorja itd.) na jezičku "več".

Modul "Urejanje naprav" vam omogoča spremeniti poimenovanje naprav, aktivirati obveščanje o dogodkih ter vnesti novo stanje števca za namene kalibracije.

spremeni opis vozila
aktiviraj obveščanje
aktiviranje dogodkov

Mobilna aplikacija – podrobno
Označena na: