Nova mobilna aplikacija deluje na večini napravah Android, Windows, iOS, Linux in v večini brskalnikih Chrome, Safari, Firefox, Brawe, Edge. Torej tako na telefonih, tablicah ali računalnikih.

Za uporabo ne potrebujete nobene namestitve, vstopate direktno preko prijavnih podatkov, ki vam jih pošljemo na elektronsko pošto. Za lažjo uporabo si lahko shranite shranite bližnjico na vaš osnovni ekran ali namizje. Potrebujete le internetno povezavo, ki nima posebnih omejitev (v primeru uporabe WIFI naj ne bo omejitev pri komunikaciji, podobno pri lokalnih omrežjih). Priporočamo uporabo mobilnih podatkov na telefonih. Poraba podatkov med delovanjem je precej majhna.

Ob vstopu v aplikacijo se nam prikaže osnovni ekran s prikazom lokacij vozil na zemljevidu. Lokacije se samodejno posodabljajo vsakih 10 sekund. Zelena barva ponazarja da je vozilo v gibanju, rdeča da miruje vsaj 10 minut, rumen krogec pa kaže koliko vozil je na isti lokaciji. Karto lahko približamo s prsti ali klikom. Zgoraj je prikazana informacija o izbranem vozila: Čas ko je naprava poslala zadnjo pozicijo in najbližji naslov. S klikom na drugo vozilo na karti se prikaže informacija izbranega vozila.

stanje sledilnih naprav

Spodaj imamo na voljo glavni meni. Zelena ikona nam pove na katerem modulu aplikacije se nahajamo. S pritiskom na ikone lahko enostavno preklapljamo:

  • zemljevid – prikazuje trenutne lokacije vozil
  • seznam – tukaj najdemo vozilo, ki nas zanima
  • zgodovina – prikazuje dnevno pot vozila in postanke
  • poročila – izdela PDF datoteko s startom in koncem vožnje in vmesnimi postanki, prevoženo pot
  • več – dodatni meniji
  • stanje naprav, prikazuje podatke o aktivnosti naprave (dodatni meni)
  • dogodki – ki jih določajo nastavitve kot so prekoračitev hitrosti, premiki, področja, ipd (dodatni meni).

Aplikacije podpira različne ponudnike kartografije, prikaz enostavno menjate v desnem kotu karte.

Različne karte za prikaz: (prikaz prometnih zastojev)

Seznam naprav na omogoča, da enostavno izberemo/najdemo vozilo za katerega želimo poiskati informacije. S klikom izberemo vozilo. Ob stani imamo gumb meni preko katerega lahko pogledamo zgodovino, trenutno lokacijo, stanje naprav s statistiko, poročilo postanki/vožnje in dogodke. Po leg opisa naprave imamo še podatek o aktualni poziciji vozila.

iskanje po seznamu vozil in meni za izbor

Zgodovina nam prikazuje izbrani dan in vozilo. Karto lahko povečujemo ali pomanjšujemo. S klikom na zeleno puščico pridobimo dodatne podatke o času, hitrosti vozila. S klikom na rdeče krogce pridobim podatke o zaporednem postanku v dnevu – čas prihoda in čas postanka. Iz zgornjega menija lahko zamenjamo vozilo. V drugi liniji lahko izberemo poljuben datum za katerega želimo analizirati vožnjo vozila. Gumb plus in minus prikaže predhodni dan, plus pa naslednji dan. Podatke na sistemu hranimo za pretekli dve leti.

Zgodovina – prikaz informacij o 4. postanku v dnevu
prikaz zgodovine na hibridnem izboru karte

Modul Poročila pripravi PDF poročilo o vožnji za izbrano vozilo in datum. Poročilu se prične z jutranjim startom, vmesnimi postanki in koncem dneva. Na seznamu so prikazani postanki, prihod in odhod iz lokacije postanka, opravljena pot, čas vožnje do postanka, čas trajanja postanka. V zadnji vrstici so na voljo seštevki: Skupni čas vožnje, čas postankov in prevožena pot v kilometrih. Podobno kot pri zgodovini lahko zgoraj zamenjamo vozilo. Ali pa izpišemo poročilo za vsa vozila za izbrani datum.

Dnevno poročilo Postanki/vožnje v PDF obliki

Stanje naprav nam prikazuje podrobnosti o napravi, kjer lahko razberemo vse detajle s katerimi razpolaga sistem. Me drugimi lahko poleg osnovnih podatkov dobimo še informacijo prevoženi dnevni poti, stanju števca kilometrov, postankov v dnevu, zadnji premik, zadnjem dogodku, geo poziciji ipd. Odvisno od modela naprave ali modulov lahko pridobimo tudi podatke o stanju baterije za sledilnike/trackerje na baterijo, ali dodatne CAN podatke (nivo goriva v rezervoarju, porabi goriva, poziciji pedala za plin, obratih motorja, ipd.)

Mobilna aplikacija – podrobno
Označena na: