Prijava v sistem in trenutna lokacija vozil

Ob nakupu sistema vam na elektronsko pošto pošljemo prijavne podatke za dostop do aplikacij Track.si.
V uporabo dobite klasično aplikacijo (za računalnike, prenosnike, tablice) in mobilno aplikacijo primerno za telefone. Aplikaciji lahko uporabljate na različnih napravah (Android, Windows, iOs, Linux). Mobilna aplikacija je prirejena za mobilne naprave, kjer je manjši zaslon - tako so na mobilni aplikaciji na voljo le osnovne funkcionalnosti. Klasična aplikacija pa pokriva vse funkcionalnosti, lažje je je uporabljati na računalnikih, kjer imamo na voljo večje zaslone.

Po uspešni prijavi sem vam prikažejo trenutne lokacije vozil.

slika: prikazuje stanja vozil na mobilni aplikaciji. Vozila so prikazana na karti, karto lahko povečate, s klikom na vozilo se vam na vrhu prikaže čas zadnje aktivnosti vozila in najbližji naslov. Rdeča barva vozila ponazarja da miruje več kot 10 minut, zelena pa da je v gibanju. Aplikacija se samodejno osvežuje vsakih 10 sekund, tako vidite vedno aktualne lokacije vozil.

Vpogled v zgodovino

Slika prikazuje vpogled v zgodovino na mobilni aplikaciji. Za izbrani datum se prikaže pot na karti. Karto lahko povečujemo ali premikamo. S pritiskom na zeleno ikono puščice se nam na v zgornjem delu prikaže takratni čas pozicije, najbližji naslov in hitrost. Rdeči krogec ponazarja postanek, s pritiskom nanj se pokaže čas prihoda na lokacijo postanka, naslov lokacije in čas trajanja postanka. Številka v krogcu pa pove zaporedno številko postanka v dnevu.

Pozicije so med sabo razmaknjene 15 do 20 sekund, v primeru zavoja pa jih je nekaj več tako da je prikazana pot čim bolj natančna. Sledilne naprave pošiljajo podatke takrat kadar zaznavajo gibanje. Ko vozilo miruje se sledilna naprava prestavi v varčevalni način, tako da je čim manjša poraba energije akumulatorja.

Zgoraj imate na voljo menjavo vozila.  V drugi liniji pa lahko izberete poljuben datum za katerega želite videti zgodovino. Gumba plus in minus se pomikate za dan nazaj ali naprej. V sistemu hranimo podatke zgodovine za 2 leti.

Pročilo o vožnji

V modulu poročila imate na voljo poročilo po vozilih za poljubno obdobje.

Aktivnost vozila je prikazana po dnevih. Na začetku vidimo jutranji start, na seznamu so vsi postanki, ki so trajali vsaj 5 minut. Vrstica prikazuje čas prihoda na lokacijo, trajanje postanka, vožnjo do lokacije in prevoženo razdaljo. Na koncu dneva in za izbrano obdobje imamo na voljo še skupne podatke o prevoženih kilometrih, trajanju vožnje in postankov.

Poročilo lahko shranimo v PDF obliko za lažjo uporabo ali tiskanje.