Ključne prednosti rešitve

 • V vozilo ni potrebno vgrajevati sledilne naprave, ker s pomočjo GPS sledilca (aplikacija GPS tracker) spremenite svoj telefon v sledilno napravo
 • Ne potrebujete dodatnih naročnin
 • Aktivirate sistem takoj – v eni minuti
 • brezplačno testirate sistem en mesec
 • podatkov ni mogoče prirediti, na voljo je arhiv za eno leto nazaj

Namen storitve

 •  nuditi on-line v pogled v trenutno lokacijo vozila zimske službe zainteresiranim strankam (naročnik, občan, … )
 • dokazilo o opravljeni storitve izvajalca z vsemi detajli (čas pluženja/posipanja, opravljena pot, vizualni pregled, PDF poročilo za obdobje)
 • podlaga za obračun opravljene storitve izvajalca zimske službe

Strošek storitve

 •  za eno zimsko sezono 50 eur + DDV

Tehnična zahteve

 •  izvajalec potrebuje nek povprečni Android telefon, telefon mora imeti lokacijsko podporo (GPS) in podatkovni prenos
 • za vpogled v trenutno lokacijo izvajalca, ali zgodovino pa potrebujete običajen računalnik, tablico ali telefon z dostopom do interneta.

Opis delovanje

Izvajalec si namesti na telefon aplikacijo Track.si GPS tracker, lahko preko Google play ali te povezave.  Po namestitvi registrirate napravo (telefon), potrebujete le veljaven email, na katerega boste dobili prijavne podatke za sistem Track.si. Aplikacija spremeni telefon v sledilno napravo. Izvajalec aktivira GPS sledenje, prikaže se “SLEDENJE VKLJUČENO”. Dokler je sledenje aktivno aplikacija beleži GPS pozicije in jih sproti pošilja na TRACK.SI strežnik vsakih 10 sekund (odvisno od nastavitve) kadar se vozilo premika. Da aplikacija lahko deluje mora biti aktivirana lokacija (GPS ) in prenos podatkov.

tracker-gps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z aktivacijo modula zimska služba s prikaže spodnji vmesnik.

modul-zimska

 

 

 

Izvajalec tukaj sproti aktivira aktivnosti ki jih izvaja, torej “pluženje” in/ali “posipanje” ali nič od tega.

zimska-sluzba-pluzenje-posipanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostop naročnika, zainteresirane strank

Preko aplikacija Track.si lahko spremljamo vozilo ali naknadno pregledujemo opravljeno pot. V aplikacijo vstopimo s prijavnimi podatki, ki so bili poslani na email izvajalca ob registraciji trackerja (opisano zgoraj). Slika spodaj prikazuje primer opravljene naloge za izbrani datum, vozilo. Iz slike lahko natančno vidi, kje in kdaj se je vozilo premikalo, barva črte ponazarja vrste aktivnosti, ki jo je vozilo opravljalo (vožnja, pluženje, posipanje). S pomočjo simulacije lahko analiziramo posnetek opravljene naloge.

track.si-zimska-sluzba

 

 

 

 

 

V sklopu naprednih poročil pridobimo podatke o opravljeni nalogi. V ta namen imamo na voljo poročilo aktivnosti pluga in poročilo aktivnosti posipanja. Poročilo izpisuje obdobje, trajanje aktivnosti in prevoženo pot med izvajanjem naloge.

posipanje

 

 

 

 

plug-porocilo

 

 

 

 

 

 

zimska služba – nadzor in evidentiranje – GPS sledenje