Interesne točke (Points of Interest)

Interesne točke ali Points Of Interest (POI), so zanimive točke, ki jih lahko sami dodajamo v sistem (npr. Poslovni partnerji). Na karti zgodovine imamo te točke vedno možnost prikazati. Prav tako jih lahko povežemo v poročila. V poročilu postanki/vožnje je lokacija opredeljena z najbližjim naslovom, imamo pa še dodatno polje v katero se samodejno zapiše najbližja interesna točka.

Prikaz POI točk pri pregledu zgodovine

poi_zgodovinaZa prikaz POI pri pregledu zgodovine obkljukamo možnost POI (1). Za izbiranje sloja točk za prikaz kliknemo gumb podrobnosti (2), v novo odprtem oknu pa odpremo zavihek točke POI. Na seznamu izberemo želen sloj ter potrdimo s klikom na gumb potrdi (3).

Prikaz POI točk v poročilih

poi_porocilaPri izpisu poročil se v stolpcu POI lokacija vpiše shranjena POI točka. Poročila so tako bolj pregledna za lokacije, ki so obiskane pogosto.

Opomba: Za prikaz POI lokacij v poročilu mora imeti POI sloj nastavljeno vrednost rep na 1! (glej spodaj dodajanje POI točk). Na novo vnešene točke se pokažejo v poročilih naslednji dan!

Napredno iskanje glede na POI

poi_iskanjeV poročilih imamo tudi možnost iskanja glede na POI. V oknu naprednih poročil (več o naprednih poročilih na tej povezavi) odpremo zavihek lokacije postankov, izberemo obdobje in napravo (1), v polje vnesemo opis POI (lahko tudi delni opis) in potrdimo s klikom pokaži lokacije (2).

Dodajanje POI točk v sistem

poi_vnos_skupineNajprej je potrebno v sistem TRACK.SI dodati novo skupino oz. sloj za POI točke (oz. obstajati mora vsaj ena skupina!). To storimo tako, da odpremo nastavitve (1) in kliknemo gumb uredi plasti. Odpre se nam novo okno. Tu v vrstici z gumbi (2) kliknemo +, in nato vpišemo podatke: zaporedno številko plasti, opis plasti, ter izpolnimo stolpec rep z 1 ali 0 (1 pomeni, da se ta skupina POI upošteva in prikaže v poročilih, 0 (nič) pa pomeni, da se ne).

Vse skupaj potrdimo še s klikom na gumb s kljukico (2).

poi_vnos_tockeKo smo skupino oz. sloj uspešno vnesli, lahko v ta sloj vnašamo POI točke. To najlažje storimo tako, da odpremo poročilo, pri željeni lokaciji kliknemo na meni in izberemo možnost dodaj POI na seznam (1). Zopet se odpre okno za urejanje POI, tokrat imamo v polji (2) vnešeni koordinati izbrane lokacije. Dodamo samo še opis in premer (tj. kako daleč od točke je lahko vozilo, da se upošteva prisotnost na točki) in potrdimo s klikom na dodaj na seznam POI.

Vse skupaj potrdimo še s klikom na gumb s kljukico (3).