Nova GPS sledilna naprava FMP100, vžigalnik, privatno/službeno

FMP100
GPS sledilnik FMP100

Sistem Track.si podpira novo GPS tracker FMP100 proizvajalca Teltonika. Deluje enako kot druge naprave v sklopu Track.si, tako so na voljo vse osnovne funkcionalnosti GPS sledenja kot so vpogled v trenutno lokacijo, pregled zgodovine do 2 let nazaj, poročila postanki/vožnje, prevožena pot in vsa napredna poročila.

tracker za vžigalnik

Odlika te naprave je, da jo enostavno vstavimo v cigaretni vžigalnik tako da montaža v vozilo ni potrebna.

Na vrhu je gumb s katerim lahko preklapljamo med privatno in službeno vožnjo.

signalne lučke na sledilcu FMP100

Preklop je enostaven z dvakratnim pritiskom. Naprava signalizira z zeleno lučko da gre za privatno vožnjo ali modro lučko da gre za službeno vožnjo. Enojni pritisk pa je za preverjanje v katerem načinu se nahajamo.

Ob vsakem preklopu se na sistemu Track.si zabeleži dogodek. V primeru odklopa naprave iz vžigalnika je tudi viden dogodek odklop. Sledilnik ima tudi manjšo rezervno baterijo, preko katere deluje še nekaj časa po odklopu.

V primerih, ko se vozila uporabljajo tudi za privatne namene lahko voznik enostavno odloča katera pot se zabeleži in katera ne. Več o privatni vožnji si lahko preberete tukaj privatno vožnjo.

Sledilnik ima na vrhu tudi možnost hitrega polnilca na USB za telefone, ipd.

Aktivnost naprave, delovne ure

Sistem Track.si podpira z verzijo 1.63 novo možnost nastavitve aktivnosti sledilne naprave. Za vsak dan lahko nastavimo aktivni delovni čas. Delovanje zunaja aktivnega časa se smatra za privatno vožnjo.

Dodali smo še opcijo za nadzor servisa na osnovi delovnih ur, poleg že uveljavljenega spremljanja števca kilometrov in časovne periode servisiranja. Tako lahko vnesemo tudi periodično število delovnih ur. Ko se približamo mejnemu število, sistem pošlje obvestilo o potrebnem servisu.

Storitev GPS sledenja Track.si deluje normalno

Glede na sprejete ukrepe sporočamo, da sistem GPS sledenja vozil deluje normalno tudi v času epidemije Korona virusa. Komunikacijska infrastruktura, ki zagotavlja storitev zaenkrat deluje brez težav.

Kot zanimivost smo pripravili statistiko aktivnosti vozil v zadnjem obdobju. Izbrali smo enega od strežnikov, na katerem je nameščenih cca 850 aktivnih enot za obdobje zadnjih 4 tednov. Iz grafa je viden približno 30 % upad aktivnosti vozil v zadnjem tednu

vpliv Korone

Do nadaljnjega je dostava sledilnih naprav mogoča preko Pošte. Osebni prevzem je od nadaljnjega ukinjen.

V kolikor potrebujete nadaljnja pojasnila sporočite na info@track.si

Hitra navodila za uporabo sistema Track.si

Z nakupom paketa Track.si ste prejeli na vaš elektronski naslov prijavne podatke s katerimi lahko kadarkoli dostopate do Track.si sistema in preverite lokacijo sledilne naprave in vse druge funkcionalnosti sistema Track.si.

Email je videti približno tako kot kaže spodnja slika. Za uporabo aplikacij potrebujete računalnik ali telefon z internetnim dostopom. Povezave delujejo praktično na vseh računalnikih, telefonih, operacijskih sistemih in brskljanikih. Dostopi, ki ste jih prejeli so samo vaši in jih morate varovati.

V kolikor kliknete na direktno povezavo se vam bo odprla aplikacija Track.si z vsemi funkcijami, prikazala se bo vaša naprava in njena lokacija. Navodila za uporabo najdete tukaj (PDF navodila, video posnetek)

Druga povezava odpre mobilno aplikacijo, ki je prirejena za telefone, kjer so manjši zasloni kot na računalnikih. Mobilna aplikacija podpira le osnovne funkcionalnosti ko so trenutna lokacija, zgodovina in poročilo.

Do sistema lahko tudi dostopate prek naše spletne strani http://track.si. Zgoraj desno vnesete uporabniško ime in geslo, ki ste ga prejeli v emailu. Kliknite gumb prijava, nato kliknete gumb in odprla se bo izbrana aplikacija.

V kolikor uporabljate računalnik sami si lahko na brskalniku naredite ikono povezavo tako da direktno povezavo shranite med priljubljene – tako bo vedno na dosegu enega klika.

Če imate telefon Android si lahko namestite posebno aplikacijo iz Google Play. Na namizju telefona bo na voljo ikona Track.si mobile. Po zagonu vnesite uporabniško ime in geslo. Tako boste imeli Track.si vedno pri sebi na namizju telefona. Povezava do aplikacije: Android Track.si mobile.

Internetna povezava: Za delovanje aplikacije potrebujete kvalitetno internetno povezavo brez omejitev. Lahko uporabljate podatkovno povezavo na telefonu ali brezžično omrežje WIFI. Pri brezžičnem omrežju potrebujete poln dostop, tako imenovani dostopi za goste (Guest WIFI) praviloma ne delujejo dobro.

V kolikor potrebujete nadaljnja pojasnila sporočite na info@isoft.si