Kitajski sledilec GF07

Neverjetno veliko strank se obrača na nas zaradi nezadovoljstva s “sledilno” naprava GF-07. Na to temo smo pred leti že napisali en prispevek, vendar pišemo še enkrat, da komu prihranimo kak evro in kup slabe volje.

Na prvi pogled dobi kupec dober občutek, ko vidi, da dobi GPS sledilec za slabih 10 eur, medtem ko mi nudimo baterijski sledilec v paketih track.si za nekaj manj kot 200 eur 

Ko vidi potencialni kupec kako majhen je ta tracker in koliko časa zdrži eno polnjenje baterije je zadovoljstvo skoraj popolno. Žal pač ni vse zlato kar se sveti. V napravi sploh ni GPS modula, ki je potreben, da se določi lokacija naprave na solidno natančnost nekje do 10 m. Ker nima GPS modula je napravica GF-07 precej majhna. GPS modul je kar zahteven porabnik energije (to vidimo na telefonih pri uporabi navigacije), ker ga napravica GF07 nima, to pomeni, da lahko z majhno baterijo deluje dlje časa.

In kako sploh deluje: Napravica GF07 določa lokacijo na podlagi lokacij baznih postaj GSM operaterja kamor se naprava poveže preko SIM kartice, ki jo date v napravo. To  v praksi pomeni, da boste vedeli ali je naprava na področju Kranja ali Ljubljane. Če pa želite vedeti da je naprava na Devovi 5, Ljubljana pa potrebujete pravi tracker, ki ima GPS modul.

GF-07

Kako izbrati paket?

V vsakem paketu je sledilna naprava, ki se namesti v vozilo, ki ga želite spremljati.

Izbirate lahko med opcijama najem in odkup z gostovanjem. Če boste uporabljali sledenje več kot 2 leti je ugodnejša izbira odkup z gostovanjem, sicer pa najem.

Naprava se lahko priklopi na stalno napajanje ali pa deluje na baterijo. Na stalno napajanje se priklopijo paketi KLASIK, SIMPL in SIMPL S. Paketa baterija XL in M sta na baterijo in montaža ni potrebna. Napravo samo postavite na primerno mesto, ko pa se baterija izprazni je potrebno napravo napolniti s priloženim USB polnilcem.

Če je naprava na stalno napajanje jo je potrebno priklopiti. Pri paketih SIMPL in SIMPL S napravo enostavno vstavite na OBD vmesnik v vozilu. SIMPL vžigalnik pa vstavite na cigaretni vžigalnik.

Sledilno napravo KLASIK lahko jo izvedete v lastni režiji oziroma vaš avto servis – pri tem je potrebno poiskati stalno napajanje – napravo se praviloma namesti v armaturo vozila. Priložena so navodila. Montaža naprave KLASIK lahko opravite tudi na naši partnerskih servisih po Sloveniji (http://track.si/montaza-sledilnih-naprav/): Cena montaže je 30 do 40 eur/vozilo+DDV. Za montažo v LJ lahko dodate v košarico montažo v LJ

primerjava različnih naprav je na voljo tukaj.

Osnovno GPS sledenje

Osnovno GPS sledenje je na voljo v vseh paketih TRACK.SI. Na elektronsko pošto prejemete prijavne podatke za mobilno in klasično aplikacije. Mobilna aplikacije je prirejena za telefone, klasična pa je primerna za računalnike ali tablice. Kadarkoli lahko vidite, aktualno lokacijo vozila na karti. Na voljo so osnovna in napredna poročila za poljubno obdobje (trajanje postankov, voženj, relacij, prevožena pot km). V aplikaciji Track.si lahko nastavite različne tipe alarmov (prvi premik, prekoračitev hitrosti, vstop/izstop iz področja, aktivnost zunaj delovnega časa) – ob dogodku lahko dobite na email informacijo in/ali tudi brezplačni SMS. Za poljuben datum – več kot 2 leti zgodovine lahko preverite zgodovino vožnje, postanke vključno s simulacijo vožnje.

Lokacija vozila vsak trenutek. Na telefonu ali računalniku, edino kar potrebujete je dostop do interneta. Videli boste čas zadnjega premika, najbližji opisni naslov in prikaz na karti, kjer lahko preveite natančno lokacijo vozila.

Vpogled v zgodovino. Za poljuben datum za dve leti nazaj lahko preverite kako se je vozilo premikalo. Vidite lahko jutranji start, za vsako pozicijo lahko vidite čas in hitrost, rdeči krogci ponazarjajo postanke, karto lahko poljubno približate in preverite podrobnosti.

Za izbrano vozilo in obdobje pridobite poročila. Najbolj uporabljeno je poročilo postanki/vožnje kjer vidite celodnevno aktivnost vozila. Tako do bite informacije o času vožnje, prevoženih kilometrih,  lokacijah in trajanju postankov.

 

Poročilo postanki/vožnje

 

Aktivirate lahko alarme. Želite biti obveščeni ko se prične vozilo premikati, ko prekorači hitrost 150 km/h, ko zapusti področje, ko se premika brez da bi vozilo obratovalo – to lahko aktivirate na nastavitvah. Določite telefonsko številko na katero želite dobiti SMS sporočilo ali email naslov.

 

 

 

Nova verzija TRACK 2022

Nova generacija aplikacije TRACK 2022 je tu. Na podlagi dolgoletnih izkušenj smo ohranili vse uveljavljene funkcionalnosti jih dodatno zboljšali in dodali nove. Uporabili smo najnovejše tehnologije in smernice, kar bo še izboljšalo stabilnost delovanja in povečalo število možnih uporabnikov. Aplikacija bo postopoma nadomestila staro izdajo. Pregled bistvenih novosti je opisan v nadaljevanju.

Preoblikovan uporabniški vmesnik. Iskalnik deluje samodejno. Lahko formirate tudi skupine vozil za hitrejši pregled. Na spodnji plošči je na voljo več jezičkov, ki pokažejo podatke o trenutno izbrani napravi. Napredno omogoča iskanje po raznovrstnih  podatkih, ki jih hrani stanje naprave. Vzdrževanje je namenjeno pregledu zadnjega in naslednjega servisa in tehničnega pregleda.

Uporaba več ponudnikov kartografije. Poleg Google maps smo dodali Open street map in karte Yandex. Gogle maps ima tudi opcijo prikaza aktualnih prometnih zastojev. Menjavo lahko izvedete v meniju na desni strani karte.

 

 

Nov seznam naprav podatke združuje po funkcionalnih sklopih. Podatki so tako preglednejši. Klik po stolpcu uredi naprave naraščajoče, drugi klik padajoče. V zgornji liniji je na voljo orodjarna s katero lahko hitro uredimo podatke o izbrani napravi

Vmesnik za urejanje naprave je posodobljen.  Na osnovnih dogodkih je dodan dogodek “odklopa naprave iz napajanja”. Na voljo je nov vmesnik za določanje ograj (geofence), kjer s klikom na karti definiramo lokacijo območja, določimo še velikost – premer področja. Območje se definira enkrat, na vsaki napravi pa ga lahko po želji aktiviramo tako vstop kot izstop in ali želimo dobiti obvestilo na mail ali SMS.

Prikaz zgodovine ima v spodnjem delu nov interaktivni graf, ki prikazuje časovno aktivnost. Zelena krivulja ponazarja hitrost. S klikom na graf se pokažejo podatki o aktualni pozicij. Če nas zanima poljubni časovni izsek kliknemo na začetek z miško potegnemo do konca interval in spustimo – pokazal se bo samo izbrani del poti, preostala pot postane zatemnjena. Dodan je hitri meni kjer lahko izberemo prikaz za aktualni dan, pretekli dan in pretekli teden. S klikom na rdeč krogec – postanek se pokažejo informacije o umestitvi postanka.

V osnovnih  poročilih so dodatna poročila: skupni podatki, relacijski izpis, pregled poti po državah in dogodki. Poročila lahko natisnemo, shranimo v PDF ali naredimo v različne izvoze: Excel, html, xml in csv.