Nova verzija TRACK 2022

Nova generacija aplikacije TRACK 2022 je tu. Na podlagi dolgoletnih izkušenj smo ohranili vse uveljavljene funkcionalnosti jih dodatno zboljšali in dodali nove. Uporabili smo najnovejše tehnologije in smernice, kar bo še izboljšalo stabilnost delovanja in povečalo število možnih uporabnikov. Aplikacija bo postopoma nadomestila staro izdajo. Pregled bistvenih novosti je opisan v nadaljevanju.

Preoblikovan uporabniški vmesnik. Iskalnik deluje samodejno. Lahko formirate tudi skupine vozil za hitrejši pregled. Na spodnji plošči je na voljo več jezičkov, ki pokažejo podatke o trenutno izbrani napravi. Napredno omogoča iskanje po raznovrstnih  podatkih, ki jih hrani stanje naprave. Vzdrževanje je namenjeno pregledu zadnjega in naslednjega servisa in tehničnega pregleda.

Uporaba več ponudnikov kartografije. Poleg Google maps smo dodali Open street map in karte Yandex. Gogle maps ima tudi opcijo prikaza aktualnih prometnih zastojev. Menjavo lahko izvedete v meniju na desni strani karte.

 

 

Nov seznam naprav podatke združuje po funkcionalnih sklopih. Podatki so tako preglednejši. Klik po stolpcu uredi naprave naraščajoče, drugi klik padajoče. V zgornji liniji je na voljo orodjarna s katero lahko hitro uredimo podatke o izbrani napravi

Vmesnik za urejanje naprave je posodobljen.  Na osnovnih dogodkih je dodan dogodek “odklopa naprave iz napajanja”. Na voljo je nov vmesnik za določanje ograj (geofence), kjer s klikom na karti definiramo lokacijo območja, določimo še velikost – premer področja. Območje se definira enkrat, na vsaki napravi pa ga lahko po želji aktiviramo tako vstop kot izstop in ali želimo dobiti obvestilo na mail ali SMS.

Prikaz zgodovine ima v spodnjem delu nov interaktivni graf, ki prikazuje časovno aktivnost. Zelena krivulja ponazarja hitrost. S klikom na graf se pokažejo podatki o aktualni pozicij. Če nas zanima poljubni časovni izsek kliknemo na začetek z miško potegnemo do konca interval in spustimo – pokazal se bo samo izbrani del poti, preostala pot postane zatemnjena. Dodan je hitri meni kjer lahko izberemo prikaz za aktualni dan, pretekli dan in pretekli teden. S klikom na rdeč krogec – postanek se pokažejo informacije o umestitvi postanka.

V osnovnih  poročilih so dodatna poročila: skupni podatki, relacijski izpis, pregled poti po državah in dogodki. Poročila lahko natisnemo, shranimo v PDF ali naredimo v različne izvoze: Excel, html, xml in csv.

Nova Mobilna aplikacija

Z veseljem sporočamo, da smo v produkcijo dali novo Track.si mobilno aplikacijo.

Aplikacijo smo razvili v preteklih mesecih na podlagi izkušenj in želja naših uporabnikov. Osnovno vodilo je bilo enostavnost uporabe. V aplikacijo smo vključili najbolj pomembne funkcionalnosti sistema Track.si, ki jih imate na dosegu dotika ali klika na ekran.

Več podrobnosti o novi aplikaciji je na voljo tukaj

Nova GPS sledilna naprava FMP100, vžigalnik, privatno/službeno

FMP100
GPS sledilnik FMP100

Sistem Track.si podpira novo GPS tracker FMP100 proizvajalca Teltonika. Deluje enako kot druge naprave v sklopu Track.si, tako so na voljo vse osnovne funkcionalnosti GPS sledenja kot so vpogled v trenutno lokacijo, pregled zgodovine do 2 let nazaj, poročila postanki/vožnje, prevožena pot in vsa napredna poročila.

tracker za vžigalnik

Odlika te naprave je, da jo enostavno vstavimo v cigaretni vžigalnik tako da montaža v vozilo ni potrebna.

Na vrhu je gumb s katerim lahko preklapljamo med privatno in službeno vožnjo.

signalne lučke na sledilcu FMP100

Preklop je enostaven z dvakratnim pritiskom. Naprava signalizira z zeleno lučko da gre za privatno vožnjo ali modro lučko da gre za službeno vožnjo. Enojni pritisk pa je za preverjanje v katerem načinu se nahajamo.

Ob vsakem preklopu se na sistemu Track.si zabeleži dogodek. V primeru odklopa naprave iz vžigalnika je tudi viden dogodek odklop. Sledilnik ima tudi manjšo rezervno baterijo, preko katere deluje še nekaj časa po odklopu.

V primerih, ko se vozila uporabljajo tudi za privatne namene lahko voznik enostavno odloča katera pot se zabeleži in katera ne. Več o privatni vožnji si lahko preberete tukaj privatno vožnjo.

Sledilnik ima na vrhu tudi možnost hitrega polnilca na USB za telefone, ipd.

Aktivnost naprave, delovne ure

Sistem Track.si podpira z verzijo 1.63 novo možnost nastavitve aktivnosti sledilne naprave. Za vsak dan lahko nastavimo aktivni delovni čas. Delovanje zunaja aktivnega časa se smatra za privatno vožnjo.

Dodali smo še opcijo za nadzor servisa na osnovi delovnih ur, poleg že uveljavljenega spremljanja števca kilometrov in časovne periode servisiranja. Tako lahko vnesemo tudi periodično število delovnih ur. Ko se približamo mejnemu število, sistem pošlje obvestilo o potrebnem servisu.