Hitra navodila za uporabo sistema Track.si


Z nakupom paketa Track.si ste prejeli na vaš elektronski naslov prijavne podatke s katerimi lahko kadarkoli dostopate do Track.si sistema in preverite lokacijo sledilne naprave in vse druge funkcionalnosti sistema Track.si.

Email je videti približno tako kot kaže spodnja slika. Za uporabo aplikacij potrebujete računalnik ali telefon z internetnim dostopom. Povezave delujejo praktično na vseh računalnikih, telefonih, operacijskih sistemih in brskljanikih. Dostopi, ki ste jih prejeli so samo vaši in jih morate varovati.

V kolikor kliknete na direktno povezavo se vam bo odprla aplikacija Track.si z vsemi funkcijami, prikazala se bo vaša naprava in njena lokacija. Navodila za uporabo najdete tukaj (PDF navodila, video posnetek)

Druga povezava odpre mobilno aplikacijo, ki je prirejena za telefone, kjer so manjši zasloni kot na računalnikih. Mobilna aplikacija podpira le osnovne funkcionalnosti ko so trenutna lokacija, zgodovina in poročilo.

Do sistema lahko tudi dostopate prek naše spletne strani http://track.si. Zgoraj desno vnesete uporabniško ime in geslo, ki ste ga prejeli v emailu. Kliknite gumb prijava, nato kliknete gumb in odprla se bo izbrana aplikacija.

V kolikor uporabljate računalnik sami si lahko na brskalniku naredite ikono povezavo tako da direktno povezavo shranite med priljubljene – tako bo vedno na dosegu enega klika.

Če imate telefon Android si lahko namestite posebno aplikacijo iz Google Play. Na namizju telefona bo na voljo ikona Track.si mobile. Po zagonu vnesite uporabniško ime in geslo. Tako boste imeli Track.si vedno pri sebi na namizju telefona. Povezava do aplikacije: Android Track.si mobile.

Internetna povezava: Za delovanje aplikacije potrebujete kvalitetno internetno povezavo brez omejitev. Lahko uporabljate podatkovno povezavo na telefonu ali brezžično omrežje WIFI. Pri brezžičnem omrežju potrebujete poln dostop, tako imenovani dostopi za goste (Guest WIFI) praviloma ne delujejo dobro.

V kolikor potrebujete nadaljnja pojasnila sporočite na info@isoft.si

pretirana (agresivna) vožnja


Aplikacija Track.si ima novo poročilo o načinu vožnje. Poleg hitrosti vožnje so pomembni še drugi vidiki vožnje kot so pretirano zaviranje, pospeševanje ali zavijanje. Ta pojav merijo novejše naprave. Poleg vrste dogodka o pretirani vožnji dobimo tudi podatke o jakosti. Preko obdobja je tako mogoče analizirati vožnje, kritični dogodki se pojavijo na vrhu seznama.

Več o novi funkcionalnosti si lahko preberete tukaj

poraba goriva – Petrol uvoz podatkov


Aplikacija Track.si podpira uvoz podatkov Petrol o polnjenjih goriva. Na tej osnovi je na voljo novo napredno poročilo namenjeno nadzoru porabe gooriva.

Petrol distribucija goriv omogoča izvoz podatkov v datoteki .prn, ki jo je mogoče po novem uvoziti v Track.si. Podatke je mogoče pregledovati in jih povezati s podatki GPS sledenhja. V kolikor povežemo  vozila s podatki Petrola lahko spremljamo porabo po posameznih vozilih v poljubnem obdobju.

Več o novi funkcionalnosti si lahko prebeterete tukaj.

 

novosti v aplikaciji Track.si, verzija 1.39


Trudimo se izboljšati aplikacijo Track.si za čim boljšo uporabniško izkušnjo, verjetno ste opazili mnogo novosti, tukaj izpostavljamo nekaj bistvenih implementiranih do verzije 1.40 (Julij 2017):

Razširitev priročnega menija na stanju naprav. S klikom na funkcijo dogodki, se odprejo napredna poročila in zadnji dogodki za izbrano napravo.

meni-naprave Ko se spreminja povečava zemljevida, in ko je več vozil na istem parkirišču je prikaz več vozil na isti točki brez pomena. Tako se prikaže novi rjav simbol v njem zapisano število vozil, ki se nahaja na lokaciji. Ko pa je povečava dovolj velika se izrišejo vozila. stevilo_naprav

V kolikor si aktiviramo alarme se ob pojavu novega alarma obarva označeni simbol z rdečo barvo, pri tem lahko v nastavitvah vključimo opcijo prikaza okna ali pa tudi zvočnega signala.

alarmi-obvestilo

 

 

 

 

prikaz zgodovine, verzija 1.21


Nova verzija omogoča prikaz zgodovine glede na izbrani profil prikaza. Posodobitev tudi uporablja dinamično filtriranje točk glede na trenutno povečavo. Bolj ko je detajlna karta več točk vidimo, na ta način je dosežene večja odzivnost in preglednost prikaza zgodovine.

Privzeti prikaz je hitrostni profil (profil 1), kar pomeni, da se linije obarvajo glede na hitrost vožnje. Profila prikaza lahko nastavljamo poljubno. Tako imam možnost nastaviti (debelino linije, prosojnost, barve glede na hitrost in mejne hitrosti). Profil lahko shranimo, tako bo aplikacija naslednjič uporabljala nove nastavitve. Trenutne nastavitve definirajo prikaz linije z rjavo barvo če se vozilo giblje manj kot 50 km/h, zeleno če je hitrost med 50 in 130 km/h, če je hitrost večja kot 130 km/h pa bo prikaz linije rdeč.

profil-hitrostzgodovina-hitrost

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi profil (profil 2) obarva linije glede na stanje digitalnih vhodov, ki ga je prav tako mogoče nastaviti glede na stanje vhodov.

profil-digitalni-vhodi