pretirana (agresivna) vožnja

Aplikacija Track.si ima novo poročilo o načinu vožnje. Poleg hitrosti vožnje so pomembni še drugi vidiki vožnje kot so pretirano zaviranje, pospeševanje ali zavijanje. Ta pojav merijo novejše naprave. Poleg vrste dogodka o pretirani vožnji dobimo tudi podatke o jakosti. Preko obdobja je tako mogoče analizirati vožnje, kritični dogodki se pojavijo na vrhu seznama.

Več o novi funkcionalnosti si lahko preberete tukaj

poraba goriva – Petrol uvoz podatkov

Aplikacija Track.si podpira uvoz podatkov Petrol o polnjenjih goriva. Na tej osnovi je na voljo novo napredno poročilo namenjeno nadzoru porabe gooriva.

Petrol distribucija goriv omogoča izvoz podatkov v datoteki .prn, ki jo je mogoče po novem uvoziti v Track.si. Podatke je mogoče pregledovati in jih povezati s podatki GPS sledenhja. V kolikor povežemo  vozila s podatki Petrola lahko spremljamo porabo po posameznih vozilih v poljubnem obdobju.

Več o novi funkcionalnosti si lahko prebeterete tukaj.

 

novosti v aplikaciji Track.si, verzija 1.39

Trudimo se izboljšati aplikacijo Track.si za čim boljšo uporabniško izkušnjo, verjetno ste opazili mnogo novosti, tukaj izpostavljamo nekaj bistvenih implementiranih do verzije 1.40 (Julij 2017):

Razširitev priročnega menija na stanju naprav. S klikom na funkcijo dogodki, se odprejo napredna poročila in zadnji dogodki za izbrano napravo.

meni-naprave Ko se spreminja povečava zemljevida, in ko je več vozil na istem parkirišču je prikaz več vozil na isti točki brez pomena. Tako se prikaže novi rjav simbol v njem zapisano število vozil, ki se nahaja na lokaciji. Ko pa je povečava dovolj velika se izrišejo vozila. stevilo_naprav

V kolikor si aktiviramo alarme se ob pojavu novega alarma obarva označeni simbol z rdečo barvo, pri tem lahko v nastavitvah vključimo opcijo prikaza okna ali pa tudi zvočnega signala.

alarmi-obvestilo

 

 

 

 

prikaz zgodovine, verzija 1.21

Nova verzija omogoča prikaz zgodovine glede na izbrani profil prikaza. Posodobitev tudi uporablja dinamično filtriranje točk glede na trenutno povečavo. Bolj ko je detajlna karta več točk vidimo, na ta način je dosežene večja odzivnost in preglednost prikaza zgodovine.

Privzeti prikaz je hitrostni profil (profil 1), kar pomeni, da se linije obarvajo glede na hitrost vožnje. Profila prikaza lahko nastavljamo poljubno. Tako imam možnost nastaviti (debelino linije, prosojnost, barve glede na hitrost in mejne hitrosti). Profil lahko shranimo, tako bo aplikacija naslednjič uporabljala nove nastavitve. Trenutne nastavitve definirajo prikaz linije z rjavo barvo če se vozilo giblje manj kot 50 km/h, zeleno če je hitrost med 50 in 130 km/h, če je hitrost večja kot 130 km/h pa bo prikaz linije rdeč.

profil-hitrostzgodovina-hitrost

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi profil (profil 2) obarva linije glede na stanje digitalnih vhodov, ki ga je prav tako mogoče nastaviti glede na stanje vhodov.

profil-digitalni-vhodi